Atatürk Oto Sanayi St. 1. Kısım No: 24-25-27 Maslak / İSTANBUL

+90 212 346 17 17

info@ucelotomotiv.com.tr

Atatürk Oto Sanayi St. 1. Kısım No: 24-25-27 Maslak / İSTANBUL
Bizi Arayın: +90 212 346 17 17

Oto Yedek Parçada, Hesaplı Fiyat, Güvenilir Adres!
Türkiye'nin Önde Gelen Otomotiv Yedek Parça Tedarikçi Markası

Oto Yedek Parçada, Hesaplı Fiyat, Güvenilir Adres!

Türkiye'nin Önde Gelen Otomotiv Yedek Parça Tedarikçi Markası

Markalar

Çözüm Ortaklarımız

ÜÇEL Otomotiv
42 Yıllık Tecrübe

Üçel Otomotiv, 1982 yılında Hüseyin ŞAHİN tarafından Aksaray İstanbul’da kurulmuştur. 1992 yılında ikinci şubesini Seyrantepe’de, 1998 yılında Maslak Atatürk Oto Sanayi sitesinde üçüncü şubesini açmıştır. Gelişen ve sürekli değişen piyasa şartları neticesinde şirketimiz yine otomotiv sektörünün bir diğer hizmet kolu olan servis işletmeciliğine 1999 yılında Avcılar’ da başlamıştır. 2002 yılında Bostancı’da bir şube açarak İstanbul Anadolu yakasında şubeleşmenin önünü açmıştır. Yine 2002 yılında Sultanbeyli’deki kendi binasında Anadolu pazarına yönelik olarak toptan bölümünü faaliyete geçirmiştir.

42
Yıllık Tecübe
100+
Personel
8
Şube
%100%
Memnuniyet

ÜÇEL Blog

Sıkça Sorulan Sorular

Yedek Parçanın Orjinal Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Yedek parçanın orjinal olup olmadığını anlamak için kullanılan yöntemler vardır. Öncelikle orijinal parçalar tercih edilmelidir. Bazı satıcılar ne kadar güvenli olursa olsun bazı zamanlarda orijinal olarak belirttikleri ürünler tam tersi çıkabilmektedir. Yedek parçanın orjinal olup olmadığını anlama yolları şu şekilde sıralanabilir:

  • Marka: Yedek parçanın markası ve üzerinde logo olup olmadığı belirleyici etkenlerden biridir. Logo olmamasına karşın bir ürün markanın kendi üretimi olabilir. Marka tarafından üretilmiş olması orijinalliğini gösterir. Aracın markasına ait numara, referans ya da üretici bilgisi (marka) yok ise ürün çoğunlukla orjinal olmayabilir.
  • Kalite: Orijinal yedek parçalar çoğunlukla yüksek kaliteden oluşur. Dolayısı ile yedek parça alırken malzemenin kalitesine odaklanmak gerekir. Bu konuda güvenilir satıcıları tercih etmeniz önemlidir.
  • Etiket: Orjinal parçaların üzerinde çoğunlukla etiket yer alır. Üzerinde ürüne ve markaya ait bilgiler ve logo bulunur.
  • Satıcı: 40 Yılın üstünde tecrübeye sahip ÜÇEL Otomotiv güvencesiyle alacağınız yedek parçaları güvenle aracınızda kullanabilirsiniz.

Orijinal Yedek Parça Tercih Edilmezse Ne Olur?

Orijinal parça tercih edilmediği durumlarda araçta farklı problemler meydana gelebilir. Bu yüzden ÜÇEL Otomotiv öncelikle orijinal yedek parça kullanımını tavsiye etmektedir. Ancak orjinal parça temin edemediğiniz durumlarda ise ÜÇEL Otomotiv tarafından müşterilerine sunulan güvenilir yan sanayi markalarını uzmanlarımızın tavsiyesiyle kullanabilirsiniz. Orijinal parça ya da güvenilir yan sanayi markaları tercih edilmediği takdirde kalite sorunları ve araç ile parça arasında uyum problemleri yaşanabilir.

Yedek Parçanın Araca Uygun Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Aracınız için yedek parça değişikliği yapılacağı zaman ürünün aracınız ile uygunluğuna dikkat edilmelidir. Satın aldığınız parça aracınız için uygun olmalı ve aynı zamanda orijinal özellikler taşımalıdır. Araç modeli ile uyumlu yedek parça tercihi yapılması önemlidir. Yedek parçanın aracınıza uygun olup olmadığını anlamanın bazı yöntemleri vardır. Bu yöntemler şunlardır:

  • Parça numarası var ise parça numarasının sorgulanması.
  • Referans ve ürün numaralarının incelenmesi.
  • Uyumlu modellerin ne olduğunun öğrenilmesi.
  • Üçel Otomotiv Uzmanlarından profesyonel destek alınması.
  • Bilinçli olarak ürün karşılaştırması yapılması.
  • Fiziksel olarak da parçanın olması gereken yere uygun olup olmadığının denenmesi.


Bu yöntemler ile aracınıza uygun parçaya ulaşabilirsiniz.

OEM Parça Nedir?

Original Equipment Manufacturer açılımına sahiptir. Bu kelime grubu Orijinal Ekipman Üreticisi anlamına gelir. Orijinal ekipman üreticileri tarafından hazırlanan araç parçalarını tanıtmak için genellikle OEM kısaltması tercih edilir. Otomobiller farklı parçalardan oluşurlar ve bu parçaları üreten ve global ticaret yapan üreticiler vardır.

Global anlamda üretim olduğu gibi lokal bölgelerde üretim yapan yerlerde bulunur. Dolayısıyla ile parçanın orjinalliği ve yan sanayi mi olup olmadığına bağlı olarak değişen bazı üreticiler vardır. Orijinal parça üreticileri OEM olarak sınıflandırılır ve ürettikleri parçalar OEM parçalar diye adlandırılır.

ÜÇEL Otomotiv hem global markaların hemde yerli tedarikçilerin güvenilir oto yedek parça ürünlerini stoklarında her daim bulundurmaktadır.

Yan Sanayi Parça Nedir?

Yan sanayi parça arabalar için çok sık kullanılan parçalardır ancak bu parçalar orijinal değildir ve orjinal parçalara göre daha düşük kalitede olabilirler. Yan sanayi parçalar çoğunlukla orijinal parça üreticileri tarafından sunulmazlar. Yan sanayi parçaları farklı firmalar tarafından hazırlanır. Bu durumda yan sanayi parçası ile değiştirilen orijinal bir parça araçta farklı kalite farklılıklarına neden olabilir. Yan sanayi parçalarında kalite ve çeşitlilik farkı olmasına karşın orjinal parçanın yaptığı işlevleri birebir üstlenirler. Şunu da unutmamak gerekir, ÜÇEL Otomotiv güvencesiyle sunulan popüler yan sanayi yedek parçaları muadil parça olarak kullanabilirsiniz. ÜÇEL Otomotiv Uzman ekipleri bir yan sanayi markasını portföyüne dahil etmeden önce çeşitli araştırmalar gerçekleştirmekte ve müşterilerine en güvenilir ürünleri sunmaktadır.